Sărbătoarea Crăciunului ne-a adus împreună în biserică

Viața parohiei Decembrie 29, 2016

Mult aşteptatele zile ale Crăciunului au trecut repede şi ne trezim în prag de an nou ...sub Mâna ocrotitoare a Celui Care S-a născut în pestera din Betleem. Cu nostalgie căutăm să păstrăm în suflet  bucuria Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului şi încercăm să ne întipărim cât mai adânc în minte  momentele binecuvântate pe care noi, cei din parohie le-am trăit de Crăciun.

În primul rând, ne-am străduit ca anul acesta să organizăm câteva repetiţii generale, cu mici şi mari, pentru a învăţa colindele frumoase româneşti şi pentru a trăi bucuria de a le cânta împreună. Şi într-adevăr, cea mai mare împlinire a fost aceea de a-i vedea pe cei care cresc alături de noi, cântând cu drag colinde. Clipe frumoase, clipe dragi ...pentru care-I mulţumim Domnului din toată inima!

Apoi am avut bucuria de a colinda la reşedinţa mitropolitană pe Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Am trăit momente pline de emoţii şi am privit uimirea şi bucuria de pe feţele micilor colindători, care au fost alături de colegii lor mai mari din Ator. După darurile şi binecuvântarea plină de dragoste ale  Înalt Prea Sfinţitului Teofan, am plecat repede acasă, căci Marele Praznic se apropia cu paşi repezi şi mai aveam multe de făcut. Cu drag îmi amintesc exclamaţia unui tânăr în timp ce ieşeam din reşedinţa mitropolitană: „Ce repede a trecut, părinte, parcă prea repede!” Atunci mi-am confirmat încă o dată ce mult înseamnă pentru aceşti copii de la ţară colindul la Mitropolie.

Pregătirile pentru Sărbătarea Crăciunului au continuat cu repetiţiile pentru programul oferit de tinerii din Ator părintilor acestora şi întregii comunităţi. Au fost multe de făcut dar s-au gasit  şi mâini tinere si harnice pentru pregătirea decorului şi  a scenei pe care am improvizat-o în sala din centrul nou construit. În ziua de Crăciun biserica satului i-a primit cu drag pe toţi cei care au vrut sa fie alături de Hristos prin Sfânta Liturghie. După slujbă am mers cu toţii în sala de alături pentru a urmări piesa de teatru pregătită de membrii Ator ai parohiei, intitulată Naşterea Domnului. Am retrăit momentele din vremea  naşterii Mântuitorul, am privit cu drag la ieslea amenajată lângă bradul de Crăciun şi am apreciat talentul şi efortul tinerilor actori din Ator.  La sfârşit am cântat colinde şi am primit darurile aduse de Moş Crăciun din desaga milostivă a Domnului din cer.

Mulţumim Domnului pentru toate darurile Sale şi ne rugăm ca să ne ajute în continuare să fim alări de El pe Cale.